KÖRÜK
Körük; Körüklerin üretim tesislerinde veya fabrikalarda ihtiyaç duyulmalarının başlıca nedeni; üretim sürecinde oluşan titreşim ve gürültüyü absorbe etmeleridir. Bu eylemi ise fiziksel olarak esnek olmaları ile sağlarlar. Üretim alanında hizmet eden tesis ve fabrikalarda robotik makinaların hacim olarak maksimum düzeyde hammadde ile çalışmaları ister istemez mevcut durumlarında titreme ve gürültüyü beraberinde getirir. Bu titreşimler nedeni ile birlikte de üretim süreci sekteye uğrayabilir. Çünkü titreşim nedeni ile birlikte birbirine bağlantılı olan parçalar zarar görebilir veya birbirinden ayrılabilir. İşte bu gibi sorunların meydana gelmeyip üretim sürecinin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması için de bu parçalar için körüklere ihtiyaç duyulur. Körükler sayesinde bu titreme minimum seviyeye inerek makinaların daha uzun ömürlü olmalarına ve üretime devam etmelerine olanak sağlar. Daha çok hazır beton santrallerinde kullanılırlar. Bu yüzden de diğer bir adı da beton santral körüğüdür.
Çalışma prensibi olarak bakıldığında körüklerin iki ucu düz bir yapıya sahiptir. Bu sebeple de klape veya çimento helezonuna çok kolay bir şekilde bağlantısı gerçekleşerek çalışmaya başlayabilirler. Kauçuk körüklerin mevcut durumunda var olan esnek bağlantı mekanizmalarının zaman içinde aşınması veya yıpranması durumu kaçınılmazdır. Çünkü körükler ne kadar çok titreşime maruz kalırsa o kadar erken aşınırlar. Bu gibi durumlarda ise körüklerin esnek bağlantı kısımları çok kolay bir şekilde değişerek üreticiye bir kolaylık daha sağlamış olur. Körükler toz ve partikül tanecikli yapıda olan hammaddelerin silo veya helezon çeşitleri gibi ekipmanlardan tozsuz olarak silobas veya taşınmak için kullanılan kamyon gibi yükleme araçlarına aktarılmasında büyük rol oynarlar.
Maddenin taşımak için aktarımı sırasında titreşime maruz kalarak belli bir miktar maddenin bile kamyona aktarılamaması üretici için hoş bir durum değildir. Bu gibi durumlarda körüklerin kullanılması ise gerekli bir önlem olarak sayılabilir. Körükler sayesinde üretici kayıpsız ürün dolumu ile tesisinde fazladan ürün çıkışını engellemiş olur. Böylelikle tesisin geleceği için de körük kullanımı sayesinde yatırım yapmış sayılabilir.
Ürünü incelemek için tıklayın.
İletişime geçmek için tıklayın.